Archief

Een groot deel van onze collectie is te vinden in ons catalogussysteem, het NIS (NCAD Informatie Systeem). U kunt het NIS raadplegen via deze link: bibliotheeksysteem. Log daarbij in op niveau 1 met 'bezoeker' en het wachtwoord 'fietsbel'.

Een deel van de collectie is niet ingevoerd in het NIS maar wel in Excel-bestanden die door onze medewerkers geraadpleegd kunnen worden. Als u in het NIS niet vindt wat u zoekt, dan kunt u contact opnemen met onze Helpdesk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het NCAD beheert tevens het archief van de Pionier Automobielen Club, Olyslager-archief en het 'technisch archief' van de ANWB. Vrijwel alle documenten op het gebied van de autosport zijn ondergebracht in een 'filiaal' in Zandvoort; daar is ook de collectie van de N.A.V. (Nederlandse Autosport Vrienden) te vinden. Voor onderzoek naar kentekens kan men gebruik maken van een lijst nummerbewijzen.

Het NCAD is al jaren bezig met het scannen van een deel van de boeken, tijdschriften, foto's, brochures etc. Doordat deze scans over het algemeen doorzoekbaar zijn gemaakt (OCR) is het vaak handig om eerst te gaan zoeken in de scans. Deze staan op een harde schijf die bij ons te raadplegen is.

Circa 2% van ons persfotoarchief vindt u in de rubriek FOTOARCHIEF. Een deel van onze brochures is te vinden op een website van de Koninklijke Bibliotheek: https://geheugen.delpher.nl/nl