Projecten

 

Onderzoek

 
  Automotive research                  

Het NCAD beschikt over duizenden boeken over de auto-, en olie-industrie, de relatie tussen milieu en auto en talloze boeken uit het verleden waarin toekomstprojecties staan. Deze collectie wordt ingezet voor diverse onderzoeken zoals over composietgebruik in auto’s, ADAS-systemen en aspecten van ouderen in het verkeer tbv lesmateriaal Fontys Automotive. Tevens wordt het archief gebruikt voor onderzoek t.a.v. aspecten die een transitie in de automotive mogelijk maken voor ENEVATE (European Network of Electric Vehicles and Transferring Expertise).

 

Lezingen 

 

  Convair

 

 

Het NCAD verzorgt diverse lezingen over (ontwikkelingen in) de auto-industrie en aanverwante bedrijfstakken. Deze lezingen geven veelal een unieke en alternatieve kijk op de huidige situatie en de toekomst van de auto en mobiliteit in Nederland, Europa en de wereld. Deze lezingen zijn veelal interactief, hebben een alternatieve en veelal een humoristische insteek.

                  

Tentoonstellingen

 

 Engines Fuels                                       Voor diverse organisaties ontwerpt het NCAD tentoonstellingen zoals: The Electric Car 1835-2035 over de historie en ontwikkeling van elektrisch rijden.

Engines & Fuels for cars over de historie van de verbrandingsmotor en alternatieve aandrijvingen zoals de Wankelmotor, de elektrische auto, de Stoomauto, Gasturbine, Waterstof, Biobrandstoffen, Aardgas en Watergas.

De ontwikkeling van mobiliteit in relatie tot economische groei, kosten, congestie, emissie verkeersslachtoffers, lawaai en de (toekomstige) oplossingen voor de problemen.

Paradise by the dashboardlight i.s.m. TUD e.a. over de ontwikkeling van auto-interieurs.