Nieuws

Lees onze nieuwsberichten

Eindelijk weer aanwezig op een beurs

Op zondag 28 november kon het NCAD voor het eerst dit jaar weer aanwezig zijn op een beurs. Voor de British Car Club Day – zeer ruim opgezet in de Expo Houten – hadden wij uiteraard vooral documentatie meegenomen van Engelse automerken. Ondanks de beperkende maatregelen werd de beurs goed bezocht en hadden wij niet … Eindelijk weer aanwezig op een beurs Read More »

Lees meer

Ivan Mahy op bezoek

Op 11 november vereerde Ivan Mahy uit België ons met een bezoek. De naam Mahy is wijd en zijd bekend in de wereld van de klassieke auto’s en veel van de door de familie Mahy vanaf 1944 verzamelde en ontdekte auto’s zijn te bewonderen in de automusea in Brussel en Leuze-en-Hainaut.  Wie meer wil weten … Ivan Mahy op bezoek Read More »

Lees meer

Een bijzonder document uit onze Ferrari-collectie

Kees van Stokkum, wel bekend als kenner van de (snelle) Italiaanse auto en lid van de Collectiecommissie van het NCAD, kwam in oktober langs om de door hem onderzochte en aangevulde jaargang van het tijdschrift La Scuderia Ferrari terug te brengen. Kees heeft geconstateerd dat deze band uit 1935/1936 compleet is en hij is zo … Een bijzonder document uit onze Ferrari-collectie Read More »

Lees meer

Bezoek van Leon Zijlmans

Op 31 augustus kwam Leon Zijlmans langs in Helmond. Leon is al vele jaren verzamelaar van autodocumentatie en in het bijzonder van reclamekaarten van automerken (en dan alleen kaarten die ook als kaart verstuurd kunnen worden, dus met lijntjes voor het adres en de postzegel). Van die kaarten heeft hij er ondertussen heel veel, mede … Bezoek van Leon Zijlmans Read More »

Lees meer

Schenking van Robert Mes

In augustus werd het NCAD opnieuw verrast door diverse schenkingen. Daaronder een schenking van Robert Mes met diverse boeken en een aantal interessante en soms ook zeldzame brochures en aanverwant drukwerk.

Lees meer

Open huis NCAD met lezingen over de pionierstijd van de auto in Nederland

Zoals elk jaar houdt ook dit jaar het Nederlands Centrum voor Autohistorische Documentatie een open dag. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 25 september, tussen 10 en 16 uur, op de Automotive Campus in Helmond. Belangstellenden kunnen een rondleiding krijgen door een deel van de collectie en een impressie krijgen van de boeken, tijdschriften, foto’s, folders … Open huis NCAD met lezingen over de pionierstijd van de auto in Nederland Read More »

Lees meer

Programma Open Dag 2021

Programma open dag NCAD 25-9-2021 Locatie: gebouw Automotive Campus 30, 5708 JZ Helmond Rondleidingen  gegeven door Fons Alkemade duur: ca. 30 minuten aanvang: 10.30 uur ; 11.15 uur; 12.00 uur; 12.45 uur; 14.30 uur; 15.15 uur Lezingen 10.10 – 11.00:  Giel van Hooff Koos Aarts (1864-1929) was een ondernemende technisch pionier, internationaal georiënteerd en daarnaast … Programma Open Dag 2021 Read More »

Lees meer

Bezoek van twee Conammers

3 april 2021 Op 25 maart kwamen Rutger Booy en Ariejan Bos langs in Helmond. Net als centrummanager Fons Alkemade zijn beiden al vele jaren lid van de Conam, de in 1991 opgerichte vereniging voor iedereen die geïnteresseerd is in auto- en motorgeschiedenis. Ariejan was vele jaren geleden directeur van het NCAD, toen nog gevestigd … Bezoek van twee Conammers Read More »

Lees meer

Rogier Nyst

30 maart 2021 Vandaag is afscheid genomen van Rogier Nyst, vandaag is hij begraven in Eindhoven.  Rogier kwam in juni 2009 bij het NCAD. In de loop van 2020 kon hij helaas, niet alleen door corona maar ook door zijn ziekte, steeds minder bij ons langskomen. Maar op de achtergrond bleef hij actief. Hij hield … Rogier Nyst Read More »

Lees meer

Volg ons op Facebook

Volg ons op Facebook voor het laatste nieuws.

Translate / Vertaal »
Shopping Cart